Начало Новини 120 г. от рождението на Димитър Христов Чорбаджийски /Чудомир/
120 г. от рождението на Димитър Христов Чорбаджийски /Чудомир/ ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Петък, 26 Март 2010 18:03

Регионална библиотека „Светослав Минков” съвместно със СОУ „Д-р Петър Берон”  проведе открит урок по литература на 25 март 2010 г. от 16.00 часа в читалнята на библиотеката.

Лектор на урока бе Румен Шекерджиев. Той е добре познат сред журналистическите и писателски среди. Роден е в Перник. Завършил е Висшия педагогически институт в Благоевград. През 1987 г. излиза неговият сборник с разкази „Маска на Арлекин”, а през 1990 – та и „Град без летище”. Свои произведения е печатил на руски, сърбохарватски и украински език. Член е на съюза на българските  журналисти.

Ученици от ХІ „а” клас от СОУ „Д-р Петър Берон”, преподавателят по литература – Меглена Иванова и гости имаха възможност да чуят едни от многото малки разкази на Димитър Христов Чорбаджийски – Чудомир: „Лъжлив Съби” и „Де оня глас”  в  изпълнение на  Божидар Попчев – актьор в Общински драматичен театър „Боян Дановски” – Перник.

Присъстващите бяха запознати с живота и творчеството на Чудомир. С т. нар. „класик на българския хумор”, майстор на късите разкази и ярък представител на българската хумористична литература. Със разказите създадени на базата на конкретни случки от провинциалния и селски бит и разкриващи панорама от забавно – весели истории.

 

Още снимки от нашата фотогалерия

 

Ние използваме "бисквитки", за да може нашият сайт да функционира правилно, да персонализираме съдържанието в него и да предоставим функции за социалните мрежи и анализ на нашия трафик.

Политика за поверителност Приемам