Начало Документи Проекти и програми
Проекти и програми

Регионална библиотека „Св. Минков" е финализирала успешно следните по-крупни проекта:


- Проект към Министерство на културата / 2006 година за попълване на фондовете с нова литература на стойност 1 716.87 лв.
- Проект към МНК /2007 година „ Финансова подкрепа на библиотеки при обновяването на фондовете им с книги и други информационни източници" на стойност 10 118.04 лв.

Предимство при подбора на библиотечните документи през 2007 година имаше комплектуването на заглавия от български автори, като в това число влязоха заглавия от различни области на знанието : научна, учебна ( издания на висши учебни заведения), справочна и художествена литература. Четиридесет процента от стойността на проекта беше изразходвана за чужди автори и заглавия ( енциклопедии, детски издания и хуманитаристика).

- Проект към МНК/2008 година „Финансова подкрепа на библиотеки при обновяването на фондовете им с книги и други информационни източници" на стойност 25 072,38 лв.

С реализирането на Проект – 2008 РБ „ Св. Минков" закупи и пусна в обръщение сред читателите над два пъти повече литература в сравнение с предходната година.
При подбора на библиотечните документи предимство отново имаше комплектуването на заглавия от български автори - художествена литература и литература от различни области на знанието : научна, учебна (издания на висши учебни заведения )

- Автоматизация на библиотеката, осъществена 2007 година. Създаване на мрежова връзка между отделите на библиотеката и достъп до ИНТЕРНЕТ.

- 2009 година - РБ „Св. Минков"участва в проекта „Българските библиотеки – място за достъп до информация за всеки" като част от Програмата „Глобални библиотеки" и е координатор за региона. Стратегическата цел на тази програма е да се осигури лесен и равнопоставен достъп до информация, знание, комуникации и електронни услуги в обществените библиотеки чрез ползването на безплатен Интернет и други информационни и комуникационни технологии, за да се подпомогне приобщаването на българските граждани към глобалното информационно общество.

Библиотеката участва в националните кампании:

- „Голямото четене" на БНТ
- Национална кръгла маса "Общество – четене – книга", проведени в гр. Пловдив и гр. София
- Организационни мероприятия на Съюза на библиотечните и информационни работници
- Национална библиотечна седмица ( 12-16 май ), дни на отворени врати и др.

 

Ние използваме "бисквитки", за да може нашият сайт да функционира правилно, да персонализираме съдържанието в него и да предоставим функции за социалните мрежи и анализ на нашия трафик.

Политика за поверителност Приемам