Начало Новини Откривател на книги и познание
Откривател на книги и познание ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Вторник, 28 Юни 2022 12:45

Регионална библиотека „Светослав Минков“ учреди преди година наградата „Откривател на книги и познание“.

С нея се поощряват не само активно четящи хора, а такива, които търсят и успяват да намерят в книгите познание. Това е награда за любознателни  читатели, които имат по - широк диапазон на литературни предпочитания. Всеки отдел на библиотеката е направил свои номинации. Тримата отличени тази година с наградата са Кирил Симеонов Кирилов, номиниран от Заемната за възрастни; Катя Петрова Григорова - един от най- активните читатели в отдел „Изкуство“ и в Читалнята и 4- годишният Любомир Милчев, който е сред най- малките читатели в Детския отдел.

КИРИЛ СИМЕОНОВ КИРИЛОВ  е полицейски инспектор в отдел „Охранителна полиция“ при Областна дирекция на МВР - Перник. Завършил е висшето си образование във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“, специалност „Публична администрация“. 

КАТЯ ПЕТРОВА ГРИГОРОВА е читател на Регионалната библиотека още от детските си години. Завършила е „Българска филология“  в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, а по- късно „Предучилищна и начална педагогика“ в Югозападния университет „Неофит Рилски“  в Благоевград. Работила е като учител по български език и литература, а от последните 10 години е учител в ДГ „Миньорче“.

ЛЮБОМИР МИЛЧЕВ на 4 години е един от най- малките читатели на Регионалната библиотека. Има читателска карта за детския отдел още от 2 годишен. Възпитаник е на ДГ „Родолюбче“.

Наградените читатели получиха грамота и книга от директора на библиотеката Росица Симеонова.

Снимки от събитието

 

Ние използваме "бисквитки", за да може нашият сайт да функционира правилно, да персонализираме съдържанието в него и да предоставим функции за социалните мрежи и анализ на нашия трафик.

Политика за поверителност Приемам