Начало Новини Глоб@лни библиотеки - България
Глоб@лни библиотеки - България ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Четвъртък, 05 Ноември 2009 20:20

Обявен е списъкът от обществени библиотеки, предложени за включване в първата фаза на проекта „Глобални библиотеки”, наречени ЦЕЛЕВИ .


Целевите библиотеки са избрани след преценка на изпълнението на основните им задължения и работата им с общността в последните години. Резултатите от преценката са разгледани от независими експерти, Звеното за управление на програмата, 28-те регионални координатори на програмата и представители на ключовите партньори: Министерство на културата; Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията; Българската библиотечно-информационна асоциация; Националното сдружение на общините в Република България и ПРООН. 3000 библиотечни служители ще преминат цялостна обучителна програма в периода 2010-2012 г. Програмата ще включи библиотеките в дейности по застъпничество, връзки с обществеността и фондонабиране, разгласа на новите услуги за посетители и работа в мрежа. Набирането на кандидатури от библиотеките и общините за включване във втората фаза на програмата (Етап 2010) ще започне през февруари 2010 г.
Списък на целевите библиотеки за област Перник може да видите на :


http://www.glbulgaria.bg/upload/docs/List_recommended_libraries2009.pdf

 

Ние използваме "бисквитки", за да може нашият сайт да функционира правилно, да персонализираме съдържанието в него и да предоставим функции за социалните мрежи и анализ на нашия трафик.

Политика за поверителност Приемам