Начало Новини Регионална библиотека „Светослав Минков” получи дарение от Иван Стоилов Хаджийски и Борис Миланов
Регионална библиотека „Светослав Минков” получи дарение от Иван Стоилов Хаджийски и Борис Миланов ПДФ Печат Е-мейл
Вторник, 02 Ноември 2010 01:02

На 28.10.2010 г. от 10.30 ч. Иван С. Хаджийски дари на Регионална библиотека „Светослав Минков”: „Просветното дело в Дупнишка околия през ХХ век”, „70 години педагогически колеж „Св. Иван Рилски” гр. Дупница”, брой на списание „Македонски преглед” и стихосбирката „Любов и съдба” на дупнишкия поет Кирил Борисов.

Иван С. Хаджийски каза за своя краеведски труд от 1751 страници „Просветното дело в дупнишка околия през ХХ век”: „С голямо вълнение и удоволствие даравям три килограма книжно злато на Регионална библиотeка „Светослав Минков”.

Три издания „Размисли” дари и Борис Миланов. За него Иван Хаджийски каза, че е минен инженер по професия, литературовед и философ по дух. Размислите са на философски, етични, морални и образователни теми. Според Борис Миланов това са малки по обем книги, но големи като съдържание.

Двамата дарители са категорични, че духовната връзка между Перник и Дупница трябва да бъде още по – здрава, да е по - благодатна и носеща положителни емоции на всички, свързани с духовното.

 

Още снимки от събитието

 

Ние използваме "бисквитки", за да може нашият сайт да функционира правилно, да персонализираме съдържанието в него и да предоставим функции за социалните мрежи и анализ на нашия трафик.

Политика за поверителност Приемам