Начало Новини 19 октомври - Ден на град Перник
19 октомври - Ден на град Перник ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Четвъртък, 07 Октомври 2010 16:17

По повод предстоящтият празник на град Перник – 19 октомври в  читалнята на Регионална библиотека „Светослав Минков” е аранжирана традиционната за този повод литературна изложба „Ден на град Перник – 19 октомври”.

В нея  са подбрани едни от най-интересните материали за селището Перник. Те отразяват първи сведения и  археологически паметници за Перник, за Освобождението от турско робство, индустриализацията, културното и просветно развитие, архитектурни акценти, спорт и туризъм, съвременно развитие.

Изложени са книги, публикации в периодични издания, фотоси, документи и художествена литература от фонда на библиотеката.

Витрината „Св. Иван Рилски покровител на Перник” отразява първото честване на празника на миньорите от 1903 г. и обявяването му за Ден на града от 1994 г. Включени са книги, публикации в периодични издания, народни легенди и житие за Иван Рилски.

 

 

Ние използваме "бисквитки", за да може нашият сайт да функционира правилно, да персонализираме съдържанието в него и да предоставим функции за социалните мрежи и анализ на нашия трафик.

Политика за поверителност Приемам