Начало Издания
Издания на библиотеката

"Летопис на периодичните издания в Перник"      

Обхваща периода от Освобождението на България от турско робство до 2000 г. Не са включени единични листове, бюлетини, отделни ведомствени и юбилейни издания, излизали през този период в Перник.

Сводният каталог на периодичните издания включва заглавия от всички области на знанието, получавани през 2005 година в Област Перник. Подредени са азбучно, в две поредици на български и латиница.
Пътеводителят представя Регионална библиотека "Светослав Минков" - Перник. Съдържа: исторически бележки, из летописа на библиотеката, структура, работа на отделите, директори през годините и услуги.
Биобиблиографският указател обхваща максимално пълно творчеството на Елена Огнянова-български фолклорист и етнограф. Материалите са подредени хронологично в две основни части: произведения на писателката и написаното за нея в България, и преводни произведения на авторката на чужди езици.
Библиографският указател представя Двореца на културата в исторически и съвременен аспект. Максимално пълно са включени  публикациите за Двореца от неговото създаване до месец декември 2006 г.

"Как да уредим малката обществена библиотека"

Методическо помагало в помощ на библиотекари без библиотечна квалификация.

Издадено 2008 г.

Критико-библиографското изследване обхваща периода от създаването на театъра през 1919 г. до 2009 г., когато театърът чества своя деветдесети юбилеен сезон. Изданието е първият опит да се представи в максимална пълното публикациите за Общински драматичен театър „Боян Дановски” – Перник. Библиографираният материал е подреден хронологично.

Биобиблиографски указател съставен по повод шестдесетгодишнината на Иван Тасов – Гюров. Библиографията обхваща публикациите на Иван Ерулски излезли от месец май на 1973 г. до 2009 г. включително, под имената и псевдонимите: Иван Гюров, Иван Ерулски, Йоан Кръстов, Ивер и Валери Събев.

 

Издаден 2010 г.

Библиографският указател обхаваща максимално пълно литературното и публицистично творчество на автора излязло за периода 1974-2009 г. Подреждането в него е хронологично в две основни части:

-произведения на Славчо Чанев и литература за него в България;

-преводи на произведения на Славчо Чанев на чужди езици и литература за него.

Издаден 2010 г.
krakra 2011

Библиографското изследване „Кракра – крепостта и времето” включва 319 записа на книги, части от книги и публикации в периодични издания от 1943 г. до 2011 г. включително.

Издаден 2011 г.

surva pernik

Библиографски указател – Международен фестивал на маскарадните игри „Сурва” – Перник. Първо самостоятелно библиографско изследване на литературата за маскардните игри за периода 1939-2011 г.

Издаден 2012 г.

svetozar zahariev

Обект на библиографията са публикации в печата, публицистични, исторически и художествени творби от и за Светозар Захариев. Включените библиографски записа в указателя са с хронологичен обхват от месец март 1959 г. до 2012 г. включително.

Издаден 2013 г.

  

 
<< Начало < Предишна 11 12 13 14 15 16 17 Следваща > Край >>

Страница 11 от 17

Ние използваме "бисквитки", за да може нашият сайт да функционира правилно, да персонализираме съдържанието в него и да предоставим функции за социалните мрежи и анализ на нашия трафик.

Политика за поверителност Приемам