Начало Новини 75 години от рождението на Иван Йорданов
75 години от рождението на Иван Йорданов ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Понеделник, 14 Февруари 2022 18:48

Регионална библиотека „Светослав Минков” подреди изложба от книги и статии от периодични издания от и за Иван Йорданов - поет, писател, изследовател и виден културен деец в Перник.

Той е роден на 15 февр. 1947 г. в гр. Перник. Завършва българска филология в СУ „Св. Климент Охридски”. Работи като учител, журналист, секретар на Дружеството на писателите в Перник, началник на Регионалния инспекторат по образование. Публикува в местния и централен печат – във вестниците „Литературен фронт”, „Пулс”, „Народна младеж”, „Труд, „Народна армия”; в списанията: „Септември”, „Пламък”, „Дружба”, „Младеж”, „Тракия”, „Струма”, „Родна реч”; в сборниците: „Поезия”, „В строя”, „Теорията на дълга”, „Романтика”. Съставител е на литературните сборници: „Пернишки висини”, „Сърца на другари” – на украински език, „Траектории” – на унгарски и български поети. Стиховете му са преведени на руски, полски, украински и сърбохърватски език. Автор е на книги: „Прозорец към лятото”, „Огън в нощта”, „Пернишки страници”.

Галерия

 

Ние използваме "бисквитки", за да може нашият сайт да функционира правилно, да персонализираме съдържанието в него и да предоставим функции за социалните мрежи и анализ на нашия трафик.

Политика за поверителност Приемам